img

Store ar krējumu tandirā

Stores fileju sagriež taisnstūra gabaliņos, uzber sāli, piparus, sasprauž uz iesmiem, pārziež ar krējumu un cep tandirā līdz gatavībai. Gatavo šašliku kārto uz šķīvja kopā ar sīpolu gredzeniem un svaigiem pētersīļiem. Pie zivs mērces traukā pasniedz tkemali mērci. Nepieciešamie produkti: store - 500 g, sīpoli - 1-2 gab., svaigi pētersīļi - 1 buntīte, krējums - 100 g, tkemali mērce – pēc garšas, sāls, pipari – pēc garšas.
Lasīt vairāk
img

Tandirā gatavota pīle

Pīli 10 minūtes vāra verdošā ūdenī. Pēc tam izņem un atdzesē. Burkānus sarīvē uz rupjas rīves. Valriekstu kodolus un burkānus samaisa ar rīvētiem ķiplokiem. Šo masu sapilda pīlē un aizšuj. Pīli ierīvē ar sāli un pipariem. Ievieto uzkarsētā tandirā un cep līdz gatavībai (aptuveni 1-1,5 stundu). Kad pīle gatava, no tās izvelk diegus, izņem burkānu-riekstu masu un saliek to apkārt pīlei. Burkāni ar riekstiem sanāk apbrīnojami gardi, bet pīle – augstākā mērā izcila. 1 pīle, 0,5 kg burkānu, 1 glāze valriekstu, 2-3 ķiploka daiviņas, sāls, pipari.
Lasīt vairāk
img

Trusis tandirā

Truša liemeni ierīvē ar sāli, iemarinē un notur ledusskapī diennakti. Marinādi gatavo no burkāniem, sīpoliem, puraviem, baltvīna, divām lauru lapām, 10 piparu graudiņiem. Truša gaļa ir ļoti maiga, tādēļ tā jāgatavo tieši pirms ēdiena pasniegšanas. Trusi izņem no ledusskapja, uzber nedaudz sāli un cep tandirā 20-30 minūtes līdz gatavībai. Pie sutinātā truša piedevās lieliski iederēsies kartupeļu biezenis un vārīti Briseles kāposti, izkarsēti saldajā krējumā.
Lasīt vairāk
img

Jēra kāja tandirā

Jēra kāju marinē garšvielās 1-2 diennaktis vēsā vietā. Pirms gatavošanas gaļā sapilda burkānus, ķiplokus un pastinaku. Ietin folijā un cep tandirā 1,5 – 3 stundas atkarībā no kājas lieluma. Tandira vākiem jābūt aizvērtiem, un izdegušajām oglēm jāpaliek tandira dibenā. Gatavošanas beigās uz pēdējām 15 minūtēm var atvērt gaislaidi un noņemt mazāko augšējo vāku, tā izveidosies kārdinoša garoziņa. Tradicionāli šis ēdiens tiek pasniegts kopā ar īpašo zupu - šurpu. Piedevās var pasniegt svaigus dārzeņus un ceptus kartupeļus. 
Lasīt vairāk
img

Liellopu gaļa sarkanvīnā tandirā

Liellopu gaļu (filejas gabalu) noskalo zem auksta ūdens strūklas, sagriež nelielos gabalos un atstāj uz 3-5 stundām traukā, pievienojot sāli, maltus sarkanos piparus, ripiņās sagrieztu sīpolu, sasmalcinātu ķiploku un sauso sarkanvīnu. Sagatavoto gaļu sasprauž uz iesmiem un cep tandirā līdz gatavībai. Gatavo gaļu pasniedz ar tomātiem un svaigiem zaļumiem. Nepieciešamie produkti: liellopu gaļa - 1 kg, sīpoli - 5 gab., tomāti - 1 kg, sausais sarkanvīns - 1/2 glāze, ķiploki - 2 daiviņas, malti melnie pipari – pēc garšas, sāls – pēc garšas, zaļumi – pēc garšas.
Lasīt vairāk
img

Šašliks baltvīnā tandirā

Muguras gaļu no nieru apvidus un no pakaļkājas (var izmantot pusaugu sivēna vai jēra gaļu) sagriež vidēja izmēra vienādos gabalos, saliek traukā, uzber sāli, maltus melnos piparus un labi samaisa. Sīpolus sagriež ripiņās un, pievienojot sauso baltvīnu, ar mīcošām kustībām vēlreiz visu samaisa. Traukam uzliek vāku un atstāj vēsā vietā uz 4 stundām. Gaļas gabalus sasprauž uz iesmiem un cep tandirā līdz gatavībai (galvenais – nepārkaltēt). Nepieciešamie produkti: cūkgaļa - 2 kg, sīpoli - 5-7 gab., malti melnie pipari - 1 tējk., sāls – pēc garšas, sausais baltvīns - 2 glāzes
Lasīt vairāk
img

Pikantā cūkgaļa tandirā

Gaļu noskalo, sagriež gabaliņos, citronus sagriež šķēlēs. Traukā sajauc kopā papriku, koriandru, ķimenes, baziliku, ingveru, kanēli, sarkanos un melnos piparus, muskatriekstu, lauru lapu, olīveļļu un sāli. Pievieno cūkgaļu, citronus un samīca ar marinādi, uzliek vāku un atstāj vēsā vietā uz 8-12 stundām. Laiku pa laikam gaļa jāpārmaisa. Pēc tam sasprauž uz iesmiem un cep tandirā līdz gatavībai. Dekorē ar citrona šķēlītēm. Nepieciešamie produkti: cūkgaļa - 1 kg, citroni - 3 gab., malta paprika - 3 tējk., malts koriandrs - 1 tējk., malti melnie pipari – 1/2 tējk., malti sarkanie pipari – 1/2 tējk., muskatrieksts – 1/4 tējk., malta lauru lapa - 1 gab., sāls – pēc garšas, olīveļļa - 4 ēd.k., malts ingvers - 1/4 tējk., malts kanēlis – 1/5 tējk., maltas ķimenes – 1/5 tējk., smalki sakapāts baziliks - 2 ēd.k.

Lasīt vairāk
img

Jēra gaļa Kaukāza gaumē tandirā

Jēra fileja (ieteicams izmantot krūšu gabalu) sagriež 30-35 g smagos gabaliņos, ieliek māla traukā, pievieno sāli, maltus melnos un sarkanos piparus, samaisa ar rīvētu sīpolu, sasmalcinātu ķiploku. Visu pārlej ar citrona sulu, atstāj vēsā vietā uz 6 - 8 stundām. Pēc tam gaļas gabaliņus sasprauž uz iesmiem un cep tandirā līdz gatavībai. Pie šašlika pasniedz dažādus svaigos zaļumus – pētersīļus, baziliku, koriandru, estragonu, lociņus. Nepieciešamie produkti: jēra gaļa - 1,5 kg, sīpoli - 5 gab., citrons - 1 gab., malti melnie pipari  - 1/2 tējk., malti sarkanie pipari - 1/2 tējk., ķiploki - 3 daiviņas, sāls – pēc garšas, zaļumi – pēc garšas.
Lasīt vairāk
img

Tandirā gatavota forele

4 svaigas foreles (katras svars - aptuveni 250 g); viena citrona sula; 1 tējk. sāls; 1 ķiploka daiviņa; svaigas dilles, pētersīļi; 100 g siera; 2 ēd.k. piena, 100 g plānās šķēlēs sagriezta speķa; 2 sīpoli, 1 ēd.k. sviesta; 1/2 glāzes vistas buljona, 3 rozmarīna zariņi. Citrona sulu sajauc ar sāli, ierīvē zivis un ieliek ledusskapī. Ķiploku sagriež ļoti plānās šķēlītēs, samaisa ar dillēm, pētersīļiem, sieru un pienu. Katru foreli ietin trīs speķa šķēlēs, apsien ar rupju diegu. Foreles gatavo tandirā 20-30 minūtes. Smalki sakapā sīpolus un apcep sviestā. Pievieno buljonu, pirms tam tajā ieliekot rozmarīnu, un vāra 5 minūtes. Pirms likšanas galdā ar šo mērci pārlej foreles.
Lasīt vairāk
img

Cūkgaļas šašliks tandirā

Cūkgaļu (kalka daļu, ribas vai fileju, sadalītu 4-5 cm lielos gabalos – pēc Jūsu izvēles) sagriež aptuveni 3 cm platos gabalos. Ribas atdala vienu no otras. Uz katru kilogramu gaļas: gaļas mašīnā samaļ 100 g sīpolu, pievieno kaltētus garšaugus, maltos piparus un papriku pēc garšas (aptuveni 1/2 tējkaroti), no 1/4 vidēja citrona izspiež sulu, pievieno 2-3 ēdamkarotes augu eļļas. Marinādi kārtīgi samaisa, marinē 2-6 stundas. Gaļu sasprauž uz iesmiem un cep tandirā līdz gatavībai (aptuveni 9-12 minūtes).
Lasīt vairāk