Kā lietot tandiru?
 
Lietošanas tehnoloģija ir ļoti vienkārša:
1. Noņemam tandira lielo vāku un aptuveni 1/3 vai 2/3 krāsns apjoma piepildām ar malku atkarībā no tandira modeļa un cilvēku skaita, kuriem gatavosiet maltīti. Tandira iekuršanai var izmantot ne tikai malku, kokskaidu briketes vai kokogles, bet arī sausus zarus un sīkus žagarus. 
2. Atveram gaislaidi (atvere krāsns lejasdaļā) nepieciešamās vilkmes radīšanai.
3. Iekurinām tandiru ar nelieliem skaliņiem un papīru vai grila aizdedzināšanas šķidrumu.
4. Kurināmajam sadegot, tandira sienas sākotnēji pārklāsies ar kvēpiem, pēc tam tās kļūs baltas, t.i., sienas pašattīrīsies. Tieši pēc sienu krāsas varēs noteikt krāsns temperatūru. Lai uzkarstu tandirs, kura apjoms ir 0,1-0,3 m3, būs nepieciešamas aptuveni 30 minūtes.
5. Pēc malkas sadegšanas var pāriet pie ēdiena gatavošanas. Izkārtojam produktus tandirā, krāsni cieši aizveram ar vāku (lai karstums neizplūst) un aizveram gaislaidi (lai pārstāj degt sīkās ogles, kas palikušas tandira dibenā).
6.  Šašliks tandirā būs gatavs aptuveni 10-15 minūšu laikā.
Tomēr ielāgojiet, ka dažādu produktu gatavošanas laiks tandirā ir atšķirīgs! Lūdzu, ievērojiet receptēs norādītās pamācības. 
Jau otrajā vai trešajā lietošanas reizē Jūs sevi varēsiet dēvēt par profesionāli attiecībā uz ēdiena pagatavošanu tandirā, jo gatavošanas process nudien ir ļoti vienkāršs.
7. Ja Jums patīk žāvētas gaļas aromāts, bet Jūs rūpējaties par savu veselību, tandirs Jums palīdzēs arī šajā gadījumā. Vien 5 minūtes līdz gatavošanas beigām uzberiet uz oglēm iepriekš samitrinātas kūpināšanas skaidas. Dūmi, iedarbojoties uz produktiem, piešķirs tiem neatkārtojamu aromātu un garšu, piesātināti zeltainu nokrāsu un daudzkārtīgi pagarinās produktu uzglabāšanas termiņu. 
8. Kad ēdiens gatavs, izņemiet to no tandira un lieciet iekšā nākamo partiju, ja nepieciešams!


Drošības pasākumi:

- Izvēlieties pareizu tandira uzstādīšanas vietu (saite uz jautājumu par vietas izvēli).
- Izvēloties tandira uzstādīšanas vietu, jāņem vērā, ka vējainā laikā liesma var sasniegt 1 metra augstumu.
- Tandira pirmajā iekuršanas reizē temperatūra jāpalielina pakāpeniski, lai neveidotos lielas plaisas.
- Nepieļaut, ka uz sakarsuša tandira nonāk liels daudzums ūdens vai sniega.
- Tandirs jāglabā zem nojumes vai speciāla pārsega.
- Gatavošanas laikā vēlams lietot dabīgās šķiedras virtuves cimdus, jo metāla daļas var būt ļoti karstas.
- Neatstājiet bērnus bez uzraudzības tandira tuvumā.
- Zemas gaisa temperatūras laikā tandirs jāuzkarsē pakāpeniski.

Tandira priekšrocības:
 
•    Vienkārša pagatavošana, kas aizņem ļoti maz Jūsu laika un līdzdalības;
•    Produkti tandirā gatavojas vienmērīgi, turklāt nav jāgroza iesmi un jāuzmana uguns.
•    Pagatavotais ēdiens ir sulīgs un mīksts, pateicoties produktu vienmērīgai uzkaršanai, lieki nezaudējot mitrumu;
•    Tandirā pagatavotie ēdieni saglabā tajos esošos vitamīnus un mikroelementus, un ēdiens ir veselīgs, jo NAV piesātināts ar kancerogēniem;
•    Gaļa tandirā nav cepts, bet gan sutināts produkts – tieši tas, ko iesaka dietologi;
• .  Ēdiena pagatavošanai netiek izmantotas papildu eļļas un taukvielas;
•    Tandiru var lietot visu gadu, jebkuros laika apstākļos un pat zemās temperatūrās, lietus un snigšanas laikā.
•    Liels iekšējais apjoms ļauj gatavot ātri un lielam cilvēku skaitam, turklāt ar minimālu piepūli un laika patēriņu (Jums diez vai izdosies pagatavot šašliku uz mangala lielai kompānijai bez pastāvīgas personīgās klātbūtnes un kontroles, turklāt tam patērējot mazāk nekā 55 minūtes).